loader

Cat de costisitoare este conformarea de mediu ?

Deloitte a organizat saptamana trecuta seminarul “Cat de costisitoare este conformarea de mediu?” avand ca tema respectarea legislatiei de mediu.

Acesta este primul dintr-o serie de evenimente menite a dezbate costurile reale ale conformarii de mediu ?i oportunitatile aferente, servind totodata drept platforma pentru discutii si interactiune intre participantii care se confrunta cu aceleasi provocari.Seria de evenimente urmare?te identificarea de solutii in vederea consolidarii masurilor de siguranta si prevenirii distrugerii mediului inconjurator, analiza provocarilor legate de indeplinirea cerintelor de mediu ?i de asemenea, identificarea unor solutii eficiente din punct de vedere al costurilor ?i operational. Primul seminar a analizat studii de caz ?i relatia cu autoritatile pentru protectie a mediului.

 

"Practica noastra deruleaza o serie de initiative cu privire la problematicile juridice legate de protectia mediului, urmarind sa raspunda nevoilor in crestere ale clientilor no?tri in acest domeniu.", a precizat Alexandru Reff, partener.

 

În cadrul evenimentului au fost prezentate, de asemenea, noile reglementari cu privire la taxele de mediu, ce vor intra in vigoare la 1 ianuarie 2014, cele mai dezbatute fiind taxele cu privire la ambalaje ?i uleiuri industriale, data fiind importanta ?i aplicabilitatea lor pe scara extinsa. “ Noile contributii la fondul de mediu au ca scop stimularea prevenirii ?i reciclarii de?eurilor” a afirmat Daniela Neagoe, Consultant Senior din departamentul de Taxe Vamale ?i Comert International din cadrul Deloitte Taxe.

 

Primul seminar a reunit nume mari din sectorul energetic, de productie ?i diverse domenii de activitate influentate de politicile de mediu. "Asemenea altor domenii, conformarea cu cerintele de dreptul mediului presupune o preocupare constanta, care necesita date corecte ?i evaluari periodice pentru a identifica ?i corecta eventualele deficiente. Dar pe termen lung, o asemenea abordare este benefica companiilor, intrucat costurile masurilor de control ?i prevenire sunt intotdeauna mai mici decat acelea asociate activitatilor de remediere" a precizat Adina Gutiu, Avocat colaborator senior in cadrulDeloitte Legal ?i coordonator al practicii de dreptul mediului.

 

Reff & Asociatii ?i Deloitte Romania ofera solutii integrate, pentru provocarile cu care se confrunta companiile in procesul de adaptare la un mediu de reglementare in schimbare, la presiunea politica, economica ?i de piata ?i la dezvoltarea tehnologica, pe masura ce adoptarea unei conduite "verzi" devine o prioritate globala. 

Autori

foto
SOCIETATEA CIVILA DE AVOCATI REF SI ASOCIATII