loader
Bristol-Myers Squibb finalizeaza preluarea Celgene,  creand o companie biofarmaceutica de top

Bristol-Myers Squibb finalizeaza preluarea Celgene, creand o companie biofarmaceutica de top

Bristol-Myers Squibb (NYSE:BMY) a anuntat astazi finalizarea preluarii Celgene Corporation (NASDAQ:CELG), dupa primirea aprobarilor necesare din partea tuturor autoritatilor guvernamentale prevazute de catre acordul de fuziune si, conform anuntului din 12 aprilie 2019, dupa aprobarea din partea actionarilor.

Odata cu finalizarea achizitiei, in conformitate cu termenii acordului de fuziune, Celgene a devenit o filiala detinuta integral de catre Bristol-Myers Squibb Company. In baza fuziunii, actionarii Celgene au primit pentru fiecare actiune: 1,00 actiune Bristol-Myers Squibb, 50,00 dolari in numerar fara dobanda si un drept contingent tranzactionabil (Contingent Value Right / CVR), care va indreptati posesorul sa primeasca o plata de 9,00 dolari in numerar, daca se indeplinesc anumite etape ulterioare de reglementare.

Actiunile Celgene nu se mai tranzactioneaza dupa inchiderea bursei de astazi. In data de 21 noiembrie 2019, actiunile nou emise ale Bristol-Myers Squibb si CVRurile vor fi tranzactionate in cadrul bursei din New York, CVRurile fiind comercializate sub simbolul „BMYRT.”

„Aceasta este o zi importanta pentru Bristol-Myers Squibb, deoarece reunim stiinta de top, medicamentele inovatoare si talentul incredibil al Bristol-Myers Squibb si Celgene, pentru a crea un lider al companiilor farmaceutice,” a precizat Giovanni Caforio, M.D., Presedinte si Director Executiv al Bristol-Myers Squibb. „Impreuna cu francizele noastre de top in oncologie, hematologie, imunologie si boli cardiovasculare, si una dintre cele mai diverse si promitatoare linii de produse aflate in dezvoltare din industrie, stiu ca vom continua sa ne indeplinim viziunea de a transforma vietile pacientilor prin stiinta si cercetare. Sunt incantat de oportunitatile pentru angajatii nostri actuali si pentru noii colegi pe care ii primim in cadrul companiei, lucrand impreuna pentru a oferi pacientilor medicamente inovatoare.”

De la data anuntarii tranzactiei, pe 3 ianuarie 2019, s-au realizat o serie de progrese concrete in ceea ce priveste indeplinirea principalilor indicatori de valoare ai fuziunii, inclusiv: progrese referitoare la brevetul pentru REVLIMID®, aprobarea din partea U.S. Food and Drug Administration (FDA) pentru INREBIC® (fedratinib) in tratamentul anumitor forme de mielofibroza, aprobarea din partea U.S. FDA pentru REBLOZYL® (luspatercept-aamt) in tratamentul anemiei la pacientii adulti cu beta talasemie si depunerea documentatiei spre aprobare pentru luspatercept si ozanimod in SUA si Europa. De asemenea, compania a facut un progres important si in ceea ce priveste planificarea unei integrari de succes. Pentru o perspectiva generala asupra companiei fuzionate si a etapelor indeplinite in asteptarea finalizarii tranzactiei, accesati www.bestofbiopharma.com.

Status actualizat cu privire la cesionarea OTEZLA®

Conform informarii din 26 august 2019, referitoare la procesul de aprobare a tranzactiei, Celgene a incheiat acordul de cesionare a drepturilor internationale asupra OTEZLA® (apremilast) catre Amgen (NASDAQ:AMGN), pentru 13.4 miliarde dolari in numerar, ca urmare a finalizarii fuziunii cu Bristol-Myers Squibb. Pe 15 noiembrie 2019, Bristol-Myers Squibb a anuntat decizia Comisiei Federala pentru Comert a SUA (FTC) de a accepta acordul propus, referitor la fuziunea in curs de finalizare a Bristol-Myers Squibb si Celgene, ceea ce a permis partilor sa incheie fuziunea. Bristol-Myers Squibb asteapta ca cesionarea OTEZLA sa fie finalizata imediat dupa incheierea fuziunii si planifica sa prioritizeze utilizarea incasarilor pentru reducerea datoriei.

Programul de rascumparare accelerata a actiunilor

Totodata, Bristol-Myers Squibb a anuntat decizia Comitetului Director de a autoriza rascumpararea a 7 miliarde dolari din actiunile Bristol-Myers Squibb.

Cu ocazia acestei autorizatii, Bristol-Myers Squibb a incheiat acorduri de rascumparare accelerata a actiunilor (ASR) cu Morgan Stanley & Co. LLC si Barclays Bank PLC pentru a reachizitiona, in total, 7 miliarde dolari din actiunile Bristol-Myers Squibb. Bristol-Myers Squibb preconizeaza ca va finanta aceasta rascumparare de actiuni cu numerar disponibil. Aproximativ 80% din actiunile ce vor fi reachizitionate in cadrul tranzactiei vor fi obtinute de Bristol-Myers Squibb pe 27 noiembrie 2019.

Numarul total de actiuni rascumparate in final sub acest program va fi stabilit odata cu intelegerea finala si se va baza pe o reducere asupra pretului mediu ponderat in functie de volum a actiunilor Bristol-Myers Squibb pe durata perioadei de ASR. Bristol-Myers Squibb anticipeaza finalizarea tuturor rascumpararilor de actiuni pana la sfarsitul celui de-al doilea trimestru din 2020.

Numiri in comitetul director

Asa cum a fost anuntat anterior, in legatura cu finalizarea tranzactiei, Michael Bonney, Dr. Julia A. Haller si Phyllis Yale s-au alaturat comitetului director al Bristol-Myers Squibb, numarul membrilor comitetului crescand de la 11 la 14. Dl. Bonney si Dr. Haller au facut parte din comitetul director al Celgene pana la finalizarea tranzactiei. Cei trei directori noi aduc un set valoros de competente si o experienta semnificativa, utila pentru afacerea Bristol-Myers Squibb.

Consultanti

Morgan Stanley & Co. LLC este consultantul financiar principal al Bristol-Myers Squibb, iar Evercore si Dyal Co. LLC vor activa de asemenea in calitate de consultanti financiari ai Bristol-Myers Squibb. Kirkland & Ellis LLP este consilierul juridic al Bristol-Myers Squibb. J.P. Morgan Securities LLC este consultantul financiar principal, iar Citi este consultantul financiar al Celgene. Wachtell, Lipton, Rosen & Katz este consilierul juridic al Celgene.

Despre Bristol-Myers Squibb

Bristol-Myers Squibb este o companie farmaceutica internationala a carei misiune este descoperirea, dezvoltarea si oferirea de medicamente inovatoare care ajuta pacientii sa invinga boli grave. Pentru mai multe informatii despre Bristol-Myers Squibb, accesati BMS.com sau urmariti-ne pe LinkedInTwitterYouTube, Facebook si Instagram.

Declaratie-avertisment privind declaratiile cu caracter previzional (forward-looking statements)

Acest comunicat de presa contine anumite declaratii cu caracter previzional, in conformitate cu sectiunea 27A din Legea privind valorile mobiliare din 1933, cu modificarile ulterioare, si cu sectiunea 21E din Legea privind schimbul de valori mobiliare din 1934, cu modificarile ulterioare, referitoare, printre altele, la cercetarea, dezvoltarea si comercializarea produselor farmaceutice, la achizitionarea Celgene de catre Bristol-Myers Squibb („Fuziunea”), la vanzarea in derulare a OTEZLA („Cesionarea” si impreuna cu Fuziunea, „Tranzactia”) si la desfasurarea programului de ASR. Aceste declaratii pot fi identificate prin utilizarea unor cuvinte precum „ar trebui,” „ar putea,” „are asteptarea,” „anticipeaza,” „estimeaza,” „vizeaza,” „posibil sa,” „proiect,” „consiliere,” „intentioneaza,” „planifica,” „considera,” „va” si alte cuvinte si termeni cu sens similar referitoare la orice dezbatere asupra actiunilor operationale sau financiare viitoare, desi nu toate declaratiile cu caracter previzional contin asemenea termeni.

Declaratiile cu caracter previzional mai pot fi identificate si prin faptul ca nu se refera strict la evenimente istorice sau actuale. Aceste declaratii cu caracter previzional se bazeaza pe performanta istorica si pe asteptarile si prognozele actuale privind rezultatele financiare viitoare, telurile, planurile si obiectivele Bristol-Myers Squibb si implica riscuri inerente, ipoteze si incertitudini ale Bristol-Myers Squibb, inclusiv factori interni sau externi care ar putea intarzia, devia sau modifica oricare dintre cele mentionate mai sus in urmatorii ani, si care sunt dificil de prevazut, pot fi peste puterea de control a Bristol-Myers Squibb si pot conduce la situatia in care rezultatele financiare viitoare, telurile, planurile si obiectivele Bristol-Myers Squibb difera semnificativ fata de cele formulate sau prevazute in declaratii.

Astfel de riscuri, incertitudini si alte aspecte presupun, dar nu se limiteaza la, utilizarea cu succes de catre Bristol-Myers Squibb a incasarilor din cesionare; compania fuzionata va avea o datorie substantiala dupa finalizarea Tranzactiei; Bristol-Myers Squibb nu poate atinge sinergiile si crearea de valori avute in vedere in cadrul Fuziunii; Bristol-Myers Squibb nu poate integra prompt si eficient afacerea Celgene; timpul si atentia conducerii sunt redirectionate catre probleme legate de tranzactie; intreruperea cauzata de tranzactie ingreuneaza mentinerea relatiilor de afaceri, contractuale si operationale; ratingurile de credit ale companiei fuzionate scad ca urmare a Tranzactiei; proceduri legale sunt instituite impotriva Bristol-Myers Squibb, Celgene sau impotriva companiei fuzionate; Bristol-Myers Squibb, Celgene sau compania fuzionata nu au capacitatea de a retine personalul-cheie; iar anuntarea sau consumarea Tranzactiei si a programului de ASR are un efect negativ asupra pretului de piata al actiunilor companiei fuzionate sau asupra rezultatelor operationale ale acesteia. Nicio declaratie cu caracter previzional nu poate fi garantata.

Declaratiile cu caracter previzional din cadrul acestui comunicat de presa trebuie evaluate tinand cont de numeroasele riscuri si incertitudini care afecteaza afacerea Bristol-Myers Squibb si piata, in special cele prevazute in declaratia-avertisment si discutiile despre factorii de risc din raportul anual al Bristol-Myers Squibb asupra formularului 10-K pentru anul incheiat la 31 decembrie 2018, astfel cum acesta a fost actualizat prin rapoartele trimestriale ulterioare asupra formularului 10-Q, rapoartele actuale asupra formularului 8-K si alte documente ale Comisiei pentru Bursa si Valori Mobiliare.

Declaratiile cu caracter previzional cuprinse in cadrul acestui comunicat de presa sunt formulate numai pentru data acestui comunicat de presa si, cu exceptia cazului in care se prevede altfel in legislatia aplicabila, Bristol-Myers Squibb nu isi asuma nicio obligatie sa actualizeze sau sa revizuiasca public orice declaratie cu caracter previzional, fie ca rezultat al unei informatii noi, al unor evenimente viitoare, al unor circumstante modificate sau in alt mod.

Autori

foto
BRISTOL-MYERS SQUIBB MARKETING SERVICES SRL