loader
bpv Grigorescu Stefanica a asistat Raiffeisen Informatik in vanzarea COMPAREX Group catre SoftwareONE

bpv Grigorescu Stefanica a asistat Raiffeisen Informatik in vanzarea COMPAREX Group catre SoftwareONE

Raiffeisen Informatik a vandut COMPAREX AG, furnizor global de servicii IT, catre compania elvetiana, SoftwareONE, printr-o tranzactie semnata in luna octombrie a acestuia an si care se asteapta sa fie finalizata in prima jumatate a anului 2019.

bpv Grigorescu Stefanica a oferit consultanta juridica pe plan local pentru Raiffeisen Informatik, compania de servicii IT a grupului Raiffeisen, in vanzarea participatiei sale integrale in COMPAREX AG catre SoftwareONE, furnizor global de servicii de administrare a portofoliilor software si cloud, KKR fiind unul dintre investitorii sai principali. Tranzactia a fost semnata in luna octombrie 2018 si se preconizeaza sa fie finalizata in prima jumatate a anului 2019.

Compania rezultata din aceasta tranzactie devine un jucator important in segmentul de licentiere software, avand sedii in 88 de tari si peste 5.500 de experti in intreaga lume. Compania va asigura asistenta clientilor in optimizarea si administrarea unui portofoliu de achizitii de software in valoare de aproximativ 10 miliarde euro.

bpv HÜGEL (Viena), in calitate de consultant principal, a oferit asistenta juridica in legatura cu toate aspectele acestei tranzactii.

Anca Albulescu, partener la bpv Grigorescu Stefanica, a condus echipa din Bucuresti, alcatuita din Iulia Dragomir, avocat coordonator, Radu Zmaranda, avocat colaborator, CIPP/E, si Diana Radu, avocat colaborator, echipa care a oferit asistenta juridica cu privire la aspectele tranzactiei legate de legislatia locala, contribuind la procesul de due diligence al COMPAREX, precum si la aspectele relevante privind documentatia tranzactiei. Tranzactia a implicat o coordonare stransa cu celelalte jurisdictii implicate in acest proces global de due diligence.

Echipa bpv Grigorescu Stefanica a colaborat indeaproape cu echipa bpv Hüegel, condusa de Thomas Lettau, Partener Corporate/M&A, precum si cu echipele bpv Braun Partners, din Praga si Bratislava care au oferit asistenta juridica pe plan local.

Autori

foto
BPV GRIGORESCU STEFANICA