loader

Asociatia Administratorilor Independenti a ales un nou Consiliu Director pentru implementarea Etapei de Dezvoltare

Prin alegerea unui nou Consiliu Director, Asociatia Administratorilor Independenti (AAI) ?si propune sa treaca de la Etapa de Constituire, de inceput, la Etapa de Dezvoltare.

Noul Consiliu Director al Asociatiei are un mandat de 2 ani si este format din 5 membri:


• Angela Ene – Presedinte, Membru Fondator
• Ileana Botez – Vice Presedinte, Membru de Onoare
• Radu Craciun – Vice Presedinte, Membru Fondator
• Elena Badea – Vice Presedinte
• Florentina Susnea – Vice Presedinte

 

“Decizia alegerii unui nou Consiliu Director, marit de la 3 la 5 membri, vine ?n contextul ?n care Asociatia doreste sa treaca la Etapa de Dezvoltare, care se traduce prin afilierea internationala, organizarea primei Conferinte Anuale in 2017 si cresterea semnificativa a numarului de membri in 2017”, a declarat presedintele Asociatiei Administratorilor Independenti, Angela Ene.

 

Asociatia Administratorilor Independenti este o asociatie profesionala, fara scop lucrativ, reunind 16 profesionisti, cu peste 15 ani de experienta fiecare, care pe parcursul carierei au activat/activeaza ca actionari, ca membi ?n Consilii de Administratie si ?n pozitii de top management ?n companii din sectorul privat.

 

Asociatia Administratorilor Independenti sustine demersurile Bursei de Valori Bucuresti si ale altor institutii privind cresterea standardelor de guvernanta corporativa ?n companiile listate si isi propune sa fie partenerul Bursei pentru promovarea si implementarea Codului de Guvernanta Corporativa.

 

Demersurile Asociatiei pornesc de la premisa ca administratorul independent aduce ?ncredere tuturor actionarilor si investitorilor potentiali prin pozitia sa echidistanta, contribuind la guvernanta echilibrata, etica si eficienta a companiei. Administratorul independent este chemat sa ?mbunatateasca relatiile dintre partile implicate: actionari, Consiliul de Administratie, management, angajati, banci, sa sustina crearea unor mecanisme eficiente de control intern, sa rezolve conflictele, sa ?mbunatateasca transparenta deciziilor si sa contribuie la crearea unui climat constructiv la nivelul Consiliului de Administratie.

 

Mai multe informatii despre Asociatia Administratorilor Independenti (AAI) sunt disponibile la: www.administratorindependent.ro