loader

Antreprenorii si investitorii din Bucuresti au discutat ultimele trenduri din economie la prima editie “SMART MONEY Summit”

Zeci de antreprenori si investitori din Bucuresti au participat joi 22 octombrie, la conferinta SMART MONEY Summit, organizata de evenimentebiz.ro, prilej cu care s-au dezbatut ultimele trenduri in materie de finante, business si economie.

La eveniment au fost prezenti antreprenori, manageri, investitori la bursa, profesionisti din domeniul financiar, juridic, IT/Tech dar si studenti cu un mare interes pentru dezvoltarea personala si profesionala. Conferinta s-a axat pe oferirea de raspunsuri asupra unor probleme de actualitate.

 

Economistul Tudor Irmiea a prezentat un sondaj de opinie organizat special pentru eveniment prin care s-a dorit aflarea sentimentului general al stakeholderilor despre economia Romaniei. Rezultatele diseminate indica un sentiment usor pozitiv pentru urmatoarele 12 luni, in randul antreprenorilor si investitorilor.

 

Totodata, Radu Ciofu, analist financiar Admiral Markets, a atras atentia asupra principalelor riscuri geopolitice la nivel global dar si asupra unei cresteri economice reduse a zonei Euro din ultimii ani, in ciuda masurilor de stimulare cantitativa adoptate.

 

Roxana Nica, managing director la KeysFin a prezentat un studiu despre evolutia sectorului IMM din Romania intre anii 2011 si 2014. Analiza distributiei intreprinderilor pe sectoare de activitate a IMM-urilor indica o mare concentrare a acestora in sectorul Comert cu peste 200.000 intreprinderi la nivel national dintre care 25% raporteaza numarul de salariati si cifra de afaceri zero. Sectorul de activitate care inregistreaza cea mai mare crestere, 8%, intre 2011 si 2014, este cel de Transport si Depozitare.

 

Dragos Cabat, Managing Partner RisCo a atras atentia asupra principalelor metode de a preveni frauda si riscul opertional, metode de a vinde mai mult, modele de business, precum si avantajele aplicatiei RisCo.

 

Valentin Cismaru, Director de dezvoltare RE/MAX Romania a vorbit despre un nou model de consultanta imobiliara – listarea exclusiva. Acesta a aratat avantajele acestui model precum si modalitati de a-l implementa.

 

Bogdan Mugescu, Business Development Specialist la BVB a aratat avantajele si perspectivele sistemului alternativ de tranzactionare AeRO dedicat IMM-urilor si start-up-urilor cu potential mare de crestere.

 

Networking-ul este cea mai puternica tactica de marketing care poate fi folosita de un individ sau o organizatie pentru a accelera si sustine succesul. Mihaela Georgescu, fondatoare Networkability, a invatat participantii cum sa faca networking eficient printr-un workshop interactiv si foarte captivant.

 

Florin Muresan, CEO Squirrly a vorbit din propria experienta despre ce trebuie sa faci pentru a fi finantat de un business angel dar si ce fel de relatie trebuie sa ai cu acesta. Totodata, a aratat avantajele altor finantari alternative.

 

Romania ramane o destinatie atractiva pentru investitii in sectorul IT si al tehnologiei. Mircea Vadan, Investment Manager la Seed for Tech a propus o oprtunitate foarte interesanta prin care se pot finanta startup-urile din domeniul IT/Tech. De asemenea, a venit cu mai multe sfaturi utile pentru fondatorii de companii.

 

„Evenimentul a confirmat ca antreprenorii si investitorii din Romania sunt foarte deschisi in a afla care sunt ultimele noutati privind evolutiile economice atat pe plan local cat si international, dar si in a vedea cum pot fructifica aceste informatii. Am fost placut surprins sa vad ca participantii au un interes mare in a face networking cu alti profesionisti si a discuta despre posibile parteneriate strategice. Feedback-ul general pentru aceasta prima editie a fost unul pozitiv, asa ca am decis ca urmatoarea editie sa aiba loc anul viitor la Cluj-Napoca .” A declarant Tiff Cristian Alexandru, project manager al SMART MONEY Summit.