loader

Allianz-Tiriac Asigurari – rezultate la 30 septembrie 2012

In primele 9 luni ale anului 2012, Allianz-Tiriac Asigurari a inregistrat venituri totale din activitatea de asigurari generale si de viata de 672,6 milioane de lei, cu 1 milion de lei mai mult comparativ cu subscrierile realizate in aceeasi perioada din anul anterior. Profitul operational, calculat in conformitate cu Standardele Internationale de Contabilitate (IFRS), s-a situat la 9,9 milioane de lei, evidentiind o crestere de 4 milioane de lei fata de rezultatul operational (5,9 mil. lei) obtinut in perioada ianuarie-septembrie 2011.

Remi Vrignaud, CEO Allianz-Tiriac Asigurari: „Rezultatele inregistrate in trimestrul al treilea reflecta abordarea conservatoare, prudenta pe care Allianz-Tiriac continua sa mizeze. Reusim astfel sa ne mentinem intr-o pozitie competitiva, in masura sa confere stabilitate afacerilor pe care le derulam. Ne bucuram sa constatam ca, pentru un numar tot mai mare dintre clientii si partenerii nostri, siguranta si calitatea serviciilor devine un factor determinant in alegerea furnizorului de produse de protectie si planificare financiara.


Allianz-Tiriac Asigurari continua sa-si imbunatateasca pozitia pe segmentul de clienti reprezentat de persoane fizice. Veniturile de retail ale companiei au inregistrat o crestere de circa 14 procente, dinamica fiind sustinuta atat de atragerea de noi clienti persoane fizice, cat si de cresterea numarului de persoane care detin doua sau mai multe polite de asigurare emise de Allianz-Tiriac.


De cealalta parte, pe segmentul persoanelor juridice, stabilitatea afacerilor este evidentiata mai ales de nivelul ridicat de fidelitate al clientilor. Rata de reinnoire a contractelor de asigurare depaseste 80% in cazul politelor de asigurari generale, in timp ce in ceea ce priveste produsele de asigurari de viata de grup, rata de retentie a clientilor se situeaza in jurul unui procent de 60%. In perioada ianuarie-septembrie anul curent, circa 60% din veniturile totale din asigurari ale Allianz-Tiriac au fost generate de asigurarile contractate de persoane juridice, restul de 40% din primele brute reprezentand subscrieri de contracte incheiate de persoane fizice.


Continua imbunatatirea pozitionarii la nivelul afacerilor de retail asigurari generale


Pe segmentul de asigurari generale, primele brute subscrise de Allianz-Tiriac in perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2012 s-au situat la 596,6 milioane de lei, foarte aproape de valoarea inregistrata in acelasi interval din 2011 (599 milioane de lei). Valoarea totala a indemnizatiilor platite in primele 9 luni ale anului curent pentru politele de asigurari generale in vigoare este de 411 milioane de lei.


Clasa de asigurari pentru avarii si furt auto (Casco) ramane cea mai importanta din perspectiva contributiei la realizarea veniturilor din asigurari generale, cu o pondere de 49%. In primele 9 luni din 2012, primele brute subscrise pe segmentul asigurarilor pentru avarii si furt auto s-au situat la 294 milioane de lei. In continuare, portofoliul de asigurari Casco non-leasing a avut o evolutie pozitiva, inregistrand subscrieri in crestere cu aproape 5 procente, comparativ cu perioada corespunzatoare primelor 9 luni din 2011.


Aceasta crestere a fost sustinuta de vanzarile superioare pe segmentul persoanelor fizice, care s-au majorat cu 15 procente. In ceea ce priveste subscrierile politelor de avarii si furt auto contractate de societatile de leasing partenere, portofoliul companiei este foarte aproape de a ajunge la un echilibru, in urmatoarele 6 luni veniturile din contractarea de noi polite urmand sa compenseze in totalitate impactul negativ generat la nivelul veniturilor de contractele de leasing ajunse la maturitate.


La nivelul portofoliului de asigurari de bunuri si proprietati, veniturile Allianz-Tiriac aferente perioadei ianuarie-septembrie s-au situat, in 2012, la acelasi nivel consemnat in perioada corespondenta din 2011, respectiv la 133 milioane de lei. Din aceasta valoare, 35% reprezinta prime brute subscrise pentru asigurarea locuintelor


Veniturile din prime de asigurari RCA au crescut cu mai mult de 12 procente in primele 9 luni din 2012, pana la valoarea de 123 milioane de lei. Aceasta evolutie a fost sustinuta, in principal, de avansul consemnat de vanzarile de polite RCA contractate de persoane fizice, care au generat venituri mai mari cu 40%, in intervalul analizat (ianuarie-septembrie, 2012 / 2011).


Pe segmentul clientilor persoane juridice, subscrierile RCA s-au majorat usor, cu circa 2 procente


In privinta veniturilor, realizarile noastre pe segmentul asigurarilor generale sunt aliniate cu ceea ce ne-am planificat”, precizeaza Cristian Ionescu, Directorul Executiv Financiar al Allianz-Tiriac Asigurari. „Sub aspectul eficientei, vom continua sa ne concentram atentia asupra evolutiei daunalitatii auto si asupra gradului de expunere la riscuri catastrofice – doua dintre ariile sensibile la nivelul pietei locale a asigurarilor. Dorim sa continuam sa fim asiguratorul care, inainte de orice, ofera clientilor si partenerilor garantii in ceea ce priveste siguranta financiara, capacitatea de a ne achita, cu promptitudine, de obligatiile pe care ni le asumam.


Afaceri de asigurari de viata in crestere


Pe segmentul asigurarilor de viata, Allianz-Tiriac a realizat vanzari de 75,9 milioane de lei in primele trei trimestre din 2012, cu 5,2 procente mai mult decat in aceeasi perioada din anul anterior (72,2 mil. lei).

Primele subscrise in contul produselor traditionale de asigurari de viata au crescut cu 6%, pana la valoarea de 37,8 milioane de lei, fata de 35,7 milioane de lei, in perioada ianuarie-septembrie 3, 2011. In primele 9 luni din anul curent, produsele cu componenta investitionala au generat venituri de 38,1 milioane de lei, in crestere cu 4,4% fata de acelasi interval din anul anterior.


Valoarea activelor apartinand detinatorilor de polite de asigurari de viata administrate de Allianz-Tiriac se situa, la 30 septembrie 2012, la peste 390 milioane de lei, evidentiind o crestere cu 14 procente fata de valoarea de 343 milioane lei inregistrata la aceeasi data din 2011.

Rezultatele inregistrate in aceste noua luni din 2012 arata ca ne mentinem o pozitionare buna pe piata, atat din perspectiva dimensiunii veniturilor, cat si sub aspectul profitabilitatii. Ramanem conservatori in privinta abordarilor viitoare, in sensul respectarii cu strictete a principiilor prudentiale in ceea ce priveste subscrierea riscurilor si politicile investitionale. Impreuna cu promovarea unor servicii de calitate superioara, aceste directii de dezvoltare ne vor mentine in randul companiilor financiare care se bucura de credibilitate si de incredere in randul clientilor si partenerilor”, a concluzionat Directorul General al Allianz-Tiriac, Remi Vrignaud.