loader
AFI Ploiesti, prima cladire din oras ce obtine certificarea LEED Gold

AFI Ploiesti, prima cladire din oras ce obtine certificarea LEED Gold

Centrul comercial AFI Ploiesti dezvoltat de AFI Europe Romania a primit certificarea LEED Gold din sistemul de rating pentru cladiri “verzi” atribuita de United States Green Building Council. AFI Ploiesti devine, astfel, singura cladire din oras certificata LEED.

AFI Ploiesti a fost certificata LEED Gold la categoria Constructii existente: operare si intretinere, ce ia in calcul eficienta energetica, eficienta consumului de apa, energie si atmosfera, a materialelor si resurselor, a emisiilor de dioxid de carbon, imbunatatirea calitatii mediului interior si economia de resurse, in general.

 

Centrul comercial AFI Ploiesti este primul si singurul mall modern dezvoltat in centrul orasului Ploiesti si a fost inaugurat in anul 2013, in urma unei investitii de peste 50 de milioane de euro. Mallul are o suprafata de 56.000 mp, din care o suprafata totala inchiriabila (GLA) de 34.000 mp, dispusa pe doua etaje. Vizitatorii au la dispozitie peste 100 de branduri nationale si internationale, dar si un spatiu de divertisment si timp liber de peste 7.000 de metri patrati si 1.000 de locuri de parcare. Rata de ocupare a spatiilor din mall este de aproape 100%, iar in medie, 15.000 de persoane viziteaza centrul comercial in fiecare zi.  

 

Aceasta noua recunoastere pentru portofoliul nostru, care vine la scurt timp dupa ce proiectul AFI Tech Park a primit pre-certificarea LEED Platinum in domeniul dezvoltarii durabile, ne onoreaza. Suntem preocupati sa devenim sustenabili nu doar prin spatiile de birouri sau de locuinte, ci si prin centrele noastre comerciale. De aceea, ne bucuram ca AFI Ploiesti se alatura comunitatii AFI a cladirilor «verzi» si devine, astfel, primul nostru proiect din provincie recunoscut LEED Gold, mai ales ca acest fapt reprezinta categoric un beneficiu extraordinar pentru chiriasii nostri, reducand cu circa 40% costurile cu utilitatile in comparatie cu o constructie conventionala”, a declarat David Hay, CEO AFI Europe Romania.                    

Procesul de certificare pentru AFI Ploiesti a fost derulat alaturi de Colliers International, care a oferit consultanta companiei AFI Europe.

 

AFI Europe confirma angajamentul fata de sustenabilitate prin decizia de a alinia centrul comercial AFI Ploiesti la standardele internationale LEED. Obtinerea acestei certificari LEED pentru o cladire existenta reprezinta un vot de incredere acordat constructiilor verzi si multitudinii de avantaje pe care acestea le ofera pe termen mediu si lung, atat chiriasilor, cat si proprietarului. Pe parcursul unei perioade extinse de timp, mai mare de un an, AFI Europe a implementat o serie de masuri de ordin tehnic, campanii de educare si CSR, generand beneficii vizibile pe termen lung: o eficienta crescuta a sistemelor de management, o calitate superioara a conditiilor de confort interioare si reduceri semnificative de costuri”, a spus Oana Stamatin, LEED AP BD+C in cadrul departamentului de Real Estate Management Services al Colliers International Romania.

Autori

foto
AFI EUROPE MANAGEMENT SRL