loader
Afaceri de 150.000.000 lei pentru Proleasing Motors in 2017

Afaceri de 150.000.000 lei pentru Proleasing Motors in 2017

Compania si-a indeplinit obiectivele pe toate verticalele de business si estimeaza un profit de 5.500.000 lei, in crestere cu 11% fata de 2017.

Proleasing Motors, de 4 ori castigator al titlului Chairman’s Award - cea mai inalta distinctie pentru dealerii din reteaua Ford -, Campion in Business si Best BMW Dealer in Customer Care din Romania in 2016, a incheiat anul 2017 cu livrarea a 1.140 de automobile noi si rulate. Totodata, la inceputul acestui an, grupul a facut un pas important in dezvoltarea business-ului, odata cu achizitia Automar Ploiesti si adaugarea brandului Hyundai in portofoliu.

 

Achizitia Automar Ploiesti, dealer Hyundai si service multimarca, consolideaza pozitia de lider al pietei regionale (Prahova, Dambovita si Buzau) pe care Proleasing Motors activeaza inca din anul 2001.
Negocierile pentru preluarea busniess-ului Automar, initiata la inceputul lunii octombrie 2017, au fost finalizate in primele zile ale lunii ianuarie 2018.


Business-ul achizitionat include 2.000 mp de ateliere de service, dotate cu 11 elevatoare, linie ITP, 2 cabine de vopsit si o linie de tinichigerie. De asemenea, au fost preluate contractele de distribuitor si reparator al marcii Hyundai, impreuna cu showroom-ul din Ploiesti si dotarile atelierului mecanic specific acestui brand. Un numar de 29 de angajati au fost transferati la Proleasing Motors si isi continua activitatea desfasurata anterior.

 

Incepand cu anul 2018, distributia de autovehicule noi se desfasoara in cele 5 showroom-uri (3 Ford, cate unul pentru marcile BMW si Hyundai) din Ploiesti, Buzau si Targoviste, iar pentru activitatea de aftersales sunt alocate 7 ateliere specializate pentru brandurile din portofoliu, ce dispun de un numar total de 65 de posturi de lucru.
Numarul de angajati Proleasing Motors a ajuns la 147, dintre care 93 sunt in componenta departamentelor aftersales.

 

Crestere de 23% pentru vanzarile Ford

In anul 2017, vanzarile Ford au atins recordul ultimilor 9 ani, volumul acestora fiind de 807 unitati – reprezentate de autovehicule comerciale si autoturisme. Si anul trecut, modelul Ford Focus a fost cel mai vandut model, cu 165 de unitati livrate.
Cea mai mare crestere a avut-o, insa, modelul Ford Kuga, pentru care s-au inregistrat un numar de 124 de livrari, in crestere cu 226% fata de anul 2016. Clientii Proleasing Motors au optat cu precadere pentru variantele superioare de dotare (Titanium si ST-Line) si cutie de viteza automata.

 

Proleasing Motors este recunoscut in piata auto nationala pentru rezultatele obtinute din vanzarea autovehiculelor usoare marca Ford.


In anul 2017 un numar de 329 de unitati au fost livrate clientilor de retail si flote, din care 33 au fost echipate cu suprastucturi (bene fixe, bene basculabile, sisteme de transport bauturi) produse la atelierul specializat Proleasing Motors din Buzau.
Dintre modele din gama Ford, Transit este cel mai vandut (135 unitati), urmat de Connect (65) si Ranger (58).

 

 

BMW X5 - preferatul clientilor

 

BMW X5 a ramas, si in 2017, cel mai vandut model BMW de catre Proleasing Motors. Astfel, din volumul total de unitati livrate, modelul BMW X5 constituie un procent de 20,5%.
In cei 5 ani de activitate ca dealer BMW, Proleasing Motors a livrat catre clientii sai un numar de 899 de unitati, reprezentand 7% din vanzarile marcii in Romania.


Activitatea de vanzare a autovehiculelor electrice BMW, inceputa in luna mai 2017, a inregistrat un numar de 7 modele BMW i3 livrate, toate prin programul RABLA Plus.

 

Activitatea de aftersales - crestere de 18%

Atelierele specializate in reparatia si intretinerea autovehiculelor Ford si BMW au inregistrat un numar total de 15.200 de intrari, dintre care 4.000 pentru marca BMW si 11.200 pentru Ford. Efectuarea acestor lucrari a insemnat un numar total de 46.415 de ore de manopera si realizarea unui volum de vanzare de piese de 14.137.970 ron.


Departamentul vanzari piese 4th level catre clientii externi a realizat in anul 2017 o cifra de afaceri de 14.000.000 ron, in crestere cu 35% fata de anul precedent.
Totodata, a fost realizata dotarea atelierului BMW cu tehnologia necesara intretinerii si reparatiilor autovehiculelor electrice si hibrid si s-au certificat 2 tehnicieni pentru efectuarea unor astfel de lucrari.


Tot in 2017 a fost instalata si o statie de incarcare a autovehiculelor electrice, cu o putere de 22 kW.

 

Vanzari de autovehicule rulate mai mari cu 35%

 

Anul trecut, un numar de 137 de autovehicule rulate, dintre care 112 marcile Ford si BMW, au fost livrate din showroom-ul specializat din Ploiesti.
Prioritatea companiei in acest sector a fost de crestere a pretului mediu de tranzactie, ajungandu-se la o valoare medie de 16.247 euro (fara TVA).


Acest lucru a fost posibil prin vanzarea masinilor de companie, atat Ford, cat si BMW, aflate in utilizare de mai mult de 6 luni, cat si prin completarea sumelor de achizitie cu autovehicule utilizate de Ford la fabrica din Craiova si la compania nationala de vanzari.


Cel mai scump autovehicul rulat a fost un model BMW Seria 7, in valoare de 81.515 euro (cu TVA).

 

Pentru anul 2018, ne-am propus o crestere a cifrei de afaceri de 25%, crestere ce are la baza un numar de 1.400 de autovehicule noi si rulate vandute.


De asemenea, ne propunem sa crestem activitatea de aftersales cu 15%, printr-un numar mai mare de intrari in service si diversificarea ofertei de reparatii auto multimarca.

 

Lucian Alexe, Director General Proleasing Motors: ”In 2018, atentia noastra continua sa se indrepte, in primul rand, asupra clientilor companiei, indiferent de serviciile pentru care apeleaza la noi. Credem ca, intr-o piata in care consumatorul este mai informat si mai pretentios, relatia noastra cu acesta este elementul care ne diferentiaza si aduce succesul in companie. De aceea, la Proleasing Motors cautam sa facem diferenta prin permanenta noastra evolutie prin raport cu nevoile clientilor. De altfel, detinerea titlului de Best BMW Dealer in Customer Care din Romania ne dicteaza mentinerea unor standarde inalte in ceea ce priveste toate serviciile noastre”.

Autori

foto
PROLEASING MOTORS SRL