loader
34 de companii de top din domeniul tehnologiei semneaza un acord global de combatere a atacurilor cibernetice, angajandu-se sa isi protejeze clientii de pretutindeni

34 de companii de top din domeniul tehnologiei semneaza un acord global de combatere a atacurilor cibernetice, angajandu-se sa isi protejeze clientii de pretutindeni

Companii din fiecare sector tehnologic al comunicarii digitale se angajeaza sa lupte impotriva folosirii abuzive a tehnologiei lor si sa isi protejeze impotriva atacurilor cibernetice toti clientii indiferent de nationalitate, locatie geografica sau motivul din spatele atacurilor.

34 de companii globale din domeniul tehnologie si securitatii au semnat Cybersecurity Tech Accord, un acord esential ce reuneste cel mai extins grup de companii in efortul si promisiunea de a-si proteja clientii de pretutindeni impotriva atacurilor cibernetice, fie ca este vorba de actiuni ale grupurilor infractionale sau ale unor state suverane. Printre cele 34 de companii se afla ABB, Arm, Cisco, Facebook, HP, HPE, Microsoft Corp., Nokia, Oracle si Trend Micro, si impreuna reprezinta operatori de tehnologii care alimenteaza infrastructura de comunicare si informare a internetului pe plan mondial.


„Atacurile devastatoare din ultimul an demonstreaza ca securitatea informatica nu se refera doar la ceea ce poate face o singura companie, ci si la ceea ce putem face impreuna,” a declarat presedintele Microsoft, Brad Smith. „Acest acord larg al industriei de tehnologie ne va ajuta sa adoptam o directie principiala catre metode mai eficiente de a colabora si de a proteja clientii din intreaga lume."


Companiile si-au asumat angajamente bazate pe patru principii esentiale.


Aparare consolidata


Companiile vor implementa o aparare consolidata impotriva atacurilor cibernetice. Ca parte a acestei strategii si recunoscand faptul ca toata lumea trebuie sa beneficieze de protectie, companiile s-au angajat sa-si protejeze toti clientii de pe intreg globul, indiferent de motivul din spatele atacurilor online.


Excluderea infractiunilor


Companiile nu vor ajuta guvernele in lansarea de atacuri cibernetice si vor proteja impotriva manipularii sau exploatarii produselor si serviciilor lor, in fiecare etapa a dezvoltarii tehnologice, a designului si a distributiei.


Consolidarea capacitatilor


Companiile vor sustine mai mult dezvoltatorii, utilizatorii si companiile care le utilizeaza tehnologia, ajutandu-i sa-si imbunatateasca capacitatea de a se proteja. Aceasta va include colaborarea privind noile practici de securitate si noile functii pe care companiile le pot implementa in produsele si serviciile lor individuale.


Actiune colectiva


Companiile vor extinde relatiile existente si vor stabili impreuna noi parteneriate formale si informale cu industria, societatea civila si cercetatorii in domeniul securitatii, pentru a imbunatati colaborarea tehnica, pentru a coordona dezvaluirea vulnerabilitatilor, a expune amenintarile si minimiza potentialul introducerii de cod malitios in spatiul cibernetic.


Companiile semnatare este posibil sa fi aderat anterior acordului sau fara un angajament public la unele sau la toate aceste principii, insa acest acord reprezinta un angajament comun, public, de colaborare in eforturile de asigurare a securitatii cibernetice. Acest acord ramane deschis spre a fi luat in considerare si de noi semnatari din sectorul privat, de mari sau mici dimensiuni, indiferent de domeniu, credibili si cu standarde inalte de securitate cibernetica, care pot adera fara rezerve la principiile acestuia.


„Consecintele reale ale amenintarilor cibernetice la nivel global au fost dovedite in mod repetat. Ca industrie, trebuie sa colaboram pentru a lupta impotriva infractorilor cibernetici si pentru a impiedica atacurile viitoare sa provoace si mai multe pagube", a spus Kevin Simzer, director general administrativ, Trend Micro.


Victimele atacurilor cibernetice sunt intreprinderi si organizatii de toate dimensiunile, cu pierderi economice care se estimeaza ca vor totaliza 8 trilioane de dolari pana in 2022.* Printre alte perturbari si riscuri in materie de siguranta, atacurile cibernetice recente au cauzat inchiderea unor companii de mici dimensiuni, amanarea de interventii chirurgicale in spitale si impiedecare furnizarii anumitor servicii de catre institutii de stat.


„Tech Accord va contribui la protejarea integritatii celor 1 trilion de dispozitive conectate estimate pentru urmatorii 20 de ani", a declarat Carolyn Herzog, consultant general, Arm. „Acesta aliniaza resursele, expertiza si gandirea unora dintre cele mai importante companii de tehnologie din lume, pentru a ajuta la construirea unei baze de incredere pentru utilizatorii care vor beneficia enorm de o lume mai conectata la securitate".


Companiile care au semnat acordul intentioneaza sa organizeze prima lor intalnire in cadrul conferintei RSA, un eveniment de securitate cibernetica ce are loc in San Francisco, si se vor concentra pe consolidarea capacitatilor si pe actiunile comune. Actiunile viitoare pot include principii directoare dezvoltate in comun sau implementarea pe scara larga a unor functionalitati de securitate, precum si schimburi de informatii si parteneriate pentru combaterea amenintarilor specifice, pentru ca mediul online sa devina un loc mai sigur pentru oamenii si companiile de pretutindeni si pentru a sustine promisiunea si beneficiile pe care tehnologia le ofera societatii.


Companiile semnatare ale Cybersecurity Tech Accord:

 

ABB                                     HP Inc.
Arm                                      HPE                       
Avast!                                  Intuit
Bitdefender                          Juniper Networks
BT                                         LinkedIn
CA Technologies                  Microsoft
Cisco                                    Nielsen
Cloudflare                             Nokia
DataStax                               Oracle
Dell                                        RSA
DocuSign                              SAP
Facebook                              Stripe
Fastly                                    Symantec
FireEye                                 Telefonica
F-Secure                              Tenable  
GitHub                                  Trend Micro
Guardtime                            VMware 

Autori

foto
CYBERSECURITY TECH ACCORD