loader
Viitorul domeniului bancar este digital

Viitorul domeniului bancar este digital

Ufuk Tandogan, CEO-ul Garanti Bank Romania vorbeste despre tehnologie, Big Data, si inteligenta artificiala si impactul resimtit in sectorul bancar. Garanti Bank este una dintre cele mai dinamice banci pe piata locala iar 2017 a fost cel mai performant an din cei 20 de ani de existenta a bancii in Romania.

Q: Cum ati defini „rolul mare“ al industriei bancare in a fi un stimulent pentru o schimbare pozitiva in societate, in contextul Revolutiei Industriale 4.0 (IR 4.0)?

Ufuk Tandoğan: Acum doi ani, Klaus Schwab, Presedintele Executiv al Forumului Economic Mondial, a declarat ca a patra revolutie industriala este „diferita de orice fel de experienta a avut omenirea pana acum “, in ceea ce priveste  "amploarea, domeniul de aplicare si complexitatea". Si acesta nu ar fi putut fi mai corect. Aceasta este o revolutie cimentata in tehnologie, Big Data, si inteligenta artificiala.Impactul sau este resimtit si in industria bancara.


Nevoia de informare, de eficienta, de servicii bancare pe Internet si mobil, precum si de tehnologie de ultima ora au definit modul in care ne desfasuram activitatea si modul in care abordam clientii, formand in acelasi timp modul in care noi insine crestem, an dupa an.

Digitalizarea serviciilor bancare castiga teren. in acelasi timp, securitatea IT si a datelor a devenit o prioritate din ce in ce mai mult. Industria bancara este liderul in gasirea de solutii pentru a aborda acest lucru. Noi o facem prin instruirea clientilor si angajatilor nostri in prevenirea securitatii cibernetice. in afara de educatie financiara, exista, de asemenea, o nevoie de educatie digitala complexa.

 

Puteti citi interviul integral, in limba engleza, aici.

 

Autori

foto
GARANTI BANK SA