loader
Pensiile private, fundamentale pentru viitorul Romaniei

Pensiile private, fundamentale pentru viitorul Romaniei

Este extrem de important sa avem un mediu legislativ stabil pentru a putea sprijini dezvoltarea pe termen lung a sistemului de pensii private si pentru a satisface nevoia de educatie financiara.

QTinand cont de Pilonul 3 de pensii, care este perspectiva dumneavoastra cu privire la sistemul de pensii private in 2016?

Melania Mirea: Datorita nevoii de schimbare si cresterii economice din tari din intreaga lume, eforturile incipiente ale reformelor in sistemul de pensii sunt promovate intens, avand deja un impact pozitiv care ar trebui sa continue si in viitor. Am observat ca, si in Romania, numarul persoanelor constiente de economiile individuale este in crestere, odata cu nevoia oamenilor pentru educatia financiara.

In mai 2016, activele nete ale Fondului de Pensii Facultative BCR Plus (BCR Plus) se ridicau la 226,83 milioane RON (in comparatie cu 190,10 in mai 2015), inregistrand o rata de crestere de 19%, potrivit calculelor BCR Pensii SAFPP, bazate pe date publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiara. 

Tot in mai 2016, BCR Plus avea 119,276 de contribuabili, cu 14% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut. Totodata, piata pensiilor voluntare a crescut in ceea ce priveste noii contribuabili, cu o medie de 9.79%.

Pentru versiunea completa a articolului, va rugam accesati varianta in limba engleza, aici.

Autori

foto
BCR PENSII SOCIETATE DE ADMINISTRARE A FONDURILOR DE PENSII PRIVATE SA
foto
MELANIA MIREA