loader
Veniturile SAS generate de platforma de solutii de Inteligenta Artificiala au crescut anul trecut cu 105%, potrivit unei analize de piata

Veniturile SAS generate de platforma de solutii de Inteligenta Artificiala au crescut anul trecut cu 105%, potrivit unei analize de piata

SAS a fost anul trecut pe locul doi la capitolul platforme software de solutii IA

In timp ce piata totala de solutii de Inteligenta Artificiala (IA) a avut cresteri stabile in 2018, compania SAS a inregistrat un avans de patru ori mai accelerat, echivalentul unui plus de 104,6%, potrivit unui raport realizat de compania de analize de piata IDC (International Data Corporation), Cota de piata a platformelor globale software de solutii de Inteligenta Artificiala in 2018: Cresteri stabile – Orientare catre productie . SAS s-a clasat pe locul doi in 2018 pe piata platformelor software de solutii IA.

Cu siguranta SAS a inregistrat aceasta crestere impresionanta pe segmentul de solutii IA datorita avansurilor de care beneficiaza in domeniul analizei de date,” declara David Schubmehl, Director Cercetare, Sisteme Cognitive/Inteligenta Artificiala IDC. „Pe masura ce organizatiile trec de la faza de experimentare a acestor solutii catre integrarea lor in procesele de productie pentru a raspunde unor nevoi specifice afacerilor, acestea cauta un partener de incredere cu  expertiza in domeniul analizei datelor. Capacitatile IA oferite de SAS si integrarea acestora prin tehnologii open source permite organizatiilor sa profite de avansul tehnologic si sa automatizeze procese, scapand de povara crearii unor modele IA de la zero”.

Pentru a continua sa faciliteze inovarea si progresul pe o piata in crestere SAS si-a luat angajamentul de a investi 1 miliard de dolari in dezvoltarea de solutii IA in urmatorii trei ani. Investitia SAS de un miliard de dolari se va concentra pe trei domenii de baza:

1. Cercetare (R&D) – inovatia va sta la baza succesului eforturilor globale realizate de SAS in domeniul IA

2. Initiative de educare – vor adresa nevoia clientilor si partenerilor de a intelege mai bine si de a beneficia de avantajele oferite de IA

3. Servicii de expertiza – menite sa optimizeze castigul clientilor din cadrul proiectelor IA.

Cu un procent de 26% din veniturile globale alocate cercetarii (R&D), SAS va reinvesti in aceasta directie mai mult decat dublu fata de media alocata de marile companii din domeniul tehnologic.

IA este parte integrata a softurilor SAS de ani de zile”, declara Jim Goodnight, CEO SAS. „Astazi am trecut de faza de entuziasm generat de solutiile IA, acestea devenind instrumente reale pentru clientii nostri care construiesc pe fundatia puternica pe care am pus-o in domeniul analizei de date. Cu solutii care variaza de la invatarea automatizata (machine learning), deep learning, computer vision (sisteme computationale capabile sa interpreteze si analizeze inteligent imagini si inregistrari video) si procesarea limbajelor naturale pana la prognoze si optimizare, SAS ajuta clienti din multe industrii sa beneficieze de tehnologiile IA si de avantajele create de acestea”.

Printre clientii care folosese solutii IA oferite de SAS se numara Lockheed Martin, Royal Bank of Scotland si Honda. Solutiile IA de la SAS ajuta organizatiile sa ia decizii de business intr-un mod inteligent. Una dintre tehnologiile de baza pentru a face acest lucru este SAS® Viya®, o solutie transparenta care ajuta utilizatori cu aptitudini diferite sa automatizeze sarcini complexe si sa creeze modele analitice de cea mai buna calitate.

Despre SAS

SAS este lider in domeniul analizei datelor. Prin intermediul unor solutii software inovatoare SAS imputerniceste si inspira clientii din intreaga lume in a transforma datelor in informatii care sa produca schimbare. SAS iti ofera PUTEREA DE A STI ®.

Autori

foto
SAS ANALYTICAL SOLUTIONS SRL