loader
Rezultatele financiare ale AFI Europe Romania in T1 2018

Rezultatele financiare ale AFI Europe Romania in T1 2018

Venitul Operational Net (NOI) a crescut cu 12%, la 13,6 milioane de euro, in primele 3 luni ale anului 2018.

AFI Europe Romania a publicat rezultatele sale financiare. Venitul Operational Net (NOI) din activele generatoare de venit din Romania a ajuns la 13,6 milioane de euro in primul trimestru al anului 2018, rezultate cu 12% mai mari fata de primul trimestru al anului 2017.

 

AFI Cotroceni, cel mai mare si de succes mall din Romania, a raportat un venit operational net de peste 9 milioane de euro in primele trei luni, reprezentand o crestere de 8% fata de primul trimestru din 2017. Numarul de vizitatori din AFI Cotroceni a crescut la 56.000 de vizitatori pe zi in primul trimestru, o crestere de 13% comparativ cu T1 2017, datorata in principal extinderii magazinului Zara la o suprafata de 4.000 mp si a deschiderii magazinului Peek&Cloppenburg de la finalul anului trecut. In consecinta, si vanzarile retailerilor (cifra de afaceri) au inregistrat o crestere de 6%, comparativ cu T1 2017.

 

Anul trecut, AFI Cotroceni a fost evaluat la 501 milioane de euro.

 

Vanzarile retailerilor (cifra de afaceri) din mall-ul AFI Ploiesti, cu o suprafata totala inchiriabila de 34.000 mp, au crescut cu 11%, comparativ cu T1 2017, ajungand la peste 65 milioane de lei. Numarul de vizitatori ai mall-ului a depasit 15.000 de persoane pe zi, iar gradul de ocupare ramane constant, la 99%. Datorita rezultatelor din ce in ce mai bune, suprafata mall-ului urmeaza a fi extinsa in viitorul apropiat.

 

Proiectul de birouri AFI Park, cu o suprafata totala inchiriabila de 70.000 mp si un venit anual estimat la 13 milioane de euro, inregistreaza un grad de ocupare de 99%. Valoarea celor cinci cladiri ale proiectului este de 165 milioane de euro, conform evaluarilor realizate in 2017.

 

„Primul trimestru al anului 2018 reprezinta o dovada a cresterii sustinute, inregistrate pentru toti parametrii: cresterea cu 12% a venitului operational net, la 13,6 milioane de euro, comparativ cu T1 2017, cresterea numarului de vizitatori in centrele comerciale, noi inchirieri de spatii de birouri in AFI Tech Park, extinderea suprafetelor totale inchiriabile ale centrelor comerciale si demararea vanzarilor pentru AFI City, primul nostru proiect rezidential. Rata de ocupare pentru activele noastre generatoare de venit este de 99%. In plus, avem in dezvoltare trei proiecte diferite: mall-ul si cladirea de birouri AFI Brasov, campusul de business AFI Tech Park, care se apropie de 40% rata de pre-inchiriere si proiectul rezidential AFI City. Continuam sa ne mentinem interesul pentru noi oportunitati, fie ca reprezinta dezvoltarea de noi centre comerciale ori noi spatii de birouri”, a declarat David Hay, CEO AFI Europe Romania.

 

Lucrarile de constructie pentru AFI Brasov avanseaza, iar mall-ul si spatiile de birouri se vor deschide in decursul anului 2019. Mall-ul va avea o suprafata totala inchiriabila de 45.000 mp si va cuprinde 200 de magazine si unitati comerciale. Deasupra centrului comercial vor fi integrate doua cladiri de birouri Clasa A, cu o suprafata totala inchiriabila de 25.000 mp.

 

In ceea ce priveste segmentul de birouri, lucrarile de constructie pentru AFI Tech Park 1 din Bucuresti urmeaza sa fie finalizate in aceasta luna, cladirea fiind pre-inchiriata in proportie de aproape de 40%. Primii chiriasi se vor muta pe parcursul lunii august 2018. AFI Tech Park 1 ofera o suprafata totala inchiriabila de 20.000 mp de spatii de birouri si 2.000 mp de zona comerciala (ce cuprinde printre altii o sala de fitness World Class, o cantina si Quick Service Restaurant „1 Minute”), distribuiti eficient pe opt etaje si doua niveluri de parcare subterana. AFI Tech Park 1 detine Pre-Certificarea LEED Platinum.

 

In primul trimestru al anului, AFI Europe Romania a demarat procesul de vanzare a primului proiect rezidential al companiei in Romania, AFI City, situat in Bucurestii Noi. In prima faza a constructiei sunt planificate a fi dezvoltate doua cladiri rezidentiale de 190 de apartamente, pe o suprafata construita de 16.000 de metri patrati. Constructia va incepe la finalul acestei luni. AFI City a primit deja pre-certificarea ROGBC (Romanian Green Building Council) ca proiect verde.

 


Rezultate financiare AFI Properties, T1 2018

Venitul Operational Net (NOI) in crestere cu 17,5% fata de T1 2017


AFI Properties, compania-mama a AFI Europe, a publicat rezultatele financiare corespunzatoare primului trimestru al anului 2018, raportand un venit operational net (NOI) de 23 milioane de euro, o crestere cu 17,5% in termenii valutari NIS Shekel.

 

Prin intermediul AFI Europe, AFI Properties are in curs de dezvoltare, atat pe pietele din Europa Centrala si de Est, cat si din Europa de Sud-Est, 130.000 metri patrati de proiecte comerciale ce includ patru proiecte de birouri din trei tari si centrul comercial AFI Brasov de 45.000 mp aflat in prezent in proces de constructie in Brasov, Romania.

 

Odata finalizate in perioada 2018-2019, noile proiecte comerciale vor genera un venit operational net (NOI) anual de aproximativ 25 milioane de euro. Pe segmentul rezidential, AFI Europe are in dezvoltare 1.000 de unitati rezidentiale in Serbia, Polonia, Letonia si Republica Ceha.

 

AFI Properties detine si administreaza aproape 500.000 mp de proprietati comerciale.
 

Autori

foto
AFI EUROPE MANAGEMENT SRL