loader
Peste jumatate dintre organizatiile din domeniul proceselor industriale nu sunt inca pregatite pentru transformari digitale de succes

Peste jumatate dintre organizatiile din domeniul proceselor industriale nu sunt inca pregatite pentru transformari digitale de succes

Concluzia face parte dintr-un studiu realizat de cele doua companii pentru a intelege mai bine punctele slabe si provocarile specifice cu care se confrunta companiile industriale atunci cand abordeaza transformarea digitala

Un studiu realizat pentru Schneider Electric de Omdia, o firma de cercetare a pietei de tehnologie, a scos la iveala faptul ca, desi transformarea digitala este esentiala pentru strategia de business, multe organizatii din domeniul proceselor industriale inca nu sunt pregatite pentru aceasta schimbare.

Concluzia face parte dintr-un studiu realizat de cele doua companii pentru a intelege mai bine punctele slabe si provocarile specifice cu care se confrunta companiile industriale atunci cand abordeaza transformarea digitala.

Peste trei sferturi (78%) dintre respondentii la sondaj, care se concentreaza pe eficacitatea sistemelor de control distribuit (DCS), au declarat ca implementeaza activ initiative de transformare digitala in cadrul uneia sau mai multor unitati. Cu toate acestea, putin peste jumatate (55%) sunt „oarecum echipate” pentru a desfasura in mod eficient aceste activitati. Acest deficit reprezinta o provocare uriasa, deoarece aproape toate organizatiile (94%) se asteapta ca transformarea digitala sa aiba un impact semnificativ asupra operatiunilor lor in urmatorii doi sau trei ani.

Cercetarea a chestionat sute de cumparatori si utilizatori finali din America de Nord, Europa, Orientul Mijlociu si regiunea Asia-Pacific, din sase domenii industriale: apa, produse chimice, petrol si gaze, rafinare, celuloza si hartie si generarea de energie.

88% dintre respondenti au declarat ca expertiza furnizorului lor de control, pentru a sprijini upgrade-urile sau modernizarea DCS, a fost excelenta. In ceea ce priveste asistenta oferita de furnizori, clientii au identificat trei principale calitati pe care le cauta la furnizorii de control distribuit pentru a-si imbunatati aspectele legate de DCS:

• Performanta si functionalitate mai buna a sistemului

• Capabilitati mai mari de integrare a sistemului

• Rentabilitatea dovedita a investitiei

Implementarea solutiilor DCS avansate, cum ar fi sistemul de automatizare a proceselor EcoStruxure™ Foxboro DCS de la Schneider Electric, se afla pe agenda multor organizatii. EcoStruxure Foxboro DCS, in special, permit proceselor industriale sa functioneze in siguranta si sa imbunatateasca profitabilitatea, permitand rentabilitatea investitiei de 100% in mai putin de un an.

Studiul a mai constatat ca este nevoie de mai multa colaborare intre Information Technology (IT) si Operational Technology (OT) pentru o transformare digitala de succes. Convergenta dintre IT si OT are loc in organizatii, dar gradele de aliniere comportamentala si prioritizare variaza foarte mult.

Cercetarea a aratat ca departamentele OT si IT colaboreaza cel mai mult in abordarea problemelor IT ale companiei si colaboreaza cel mai putin la strategia de securitate a retelei si instrumentele de supraveghere. In acelasi timp, primele trei domenii cu cea mai mare influenta asupra definirii specificatiilor de transformare digitala a sistemelor de control distribuit sunt IT, corporative si operationale.

Potrivit raportului, automatizarea deschisa si arhitecturile interoperabile asociate cu sistemele de control distribuit sunt considerate „relativ importante” atunci cand se implementeaza noi tehnologii sau se lucreaza cu noi furnizori. Solutii precum EcoStruxureTM Automation Expert demonstreaza eficienta clara in medii industriale deschise, concepute pentru engineering automation.

Scalabilitatea imbunatatita – o valoare cheie a unei arhitecturi interoperabile – s-a clasat pe locul al treilea intre cele mai importante influente in implementarea tehnologiilor digitale ale sistemelor de control. In plus, ecosistemele deschise au fost considerate „foarte importante” de 88% dintre respondenti, atunci cand selecteaza furnizorii de sisteme de control.

Despre Schneider Electric

La Schneider, credem ca accesul la electricitate si la tehnologie, prin intermediul unor solutii inteligente, este un drept fundamental al omului.

Furnizam solutii digitale in domeniul energiei si al automatizarii, in scopul asigurarii eficientei si sustenabilitatii. Imbinam cele mai bune tehnologii de automatizari, software si servicii integrate pe zona energetica in timp real, pentru locuinte, cladiri, centre de date, infrastructura si in diferite industrii.

Ne-am luat angajamentul sa descoperim posibilitatile infinite ale unei comunitati deschise, globale, inovatoare, care ne impartaseste telul si valorile.

www.se.com/ro 

Autori

foto
SCHNEIDER ELECTRIC ROMANIA SRL
  BENCHMARKS  
Loading Time: Base Classes  0.0006
Controller Execution Time ( Articles / One )  0.3729
Total Execution Time  0.3736
  GET DATA  
No GET data exists
  MEMORY USAGE  
1,004,408 bytes
  POST DATA  
No POST data exists
  URI STRING  
articol/peste-jumatate-dintre-organizatiile-din-domeniul-proceselor-industriale-nu-sunt-inca-pregatite-pentru-transformari-digitale-de-succes-7155
  CLASS/METHOD  
articles/one
  DATABASE:  APPS_DOBS (Articles:$db)   QUERIES: 111 (0.2870 seconds)  (Show)
  HTTP HEADERS  (Show)
  SESSION DATA  (Show)
  CONFIG VARIABLES  (Show)