loader
Orange Business Services lanseaza raportul Business Internet Security 2022

Orange Business Services lanseaza raportul Business Internet Security 2022

Securitatea cibernetica si amenintarile la adresa companiilor si institutiilor din Romania, prezentate in raportul Business Internet Security 2022 lansat de Orange Business Services

Orange Business Services lanseaza raportul Business Internet Security 2022, o analiza detaliata a pietei locale din perspectiva securitatii cibernetice, pe fondul digitalizarii accelerate in toate ariile de business. Aflat la editia a cincea, raportul abordeaza si solutiile de protectie pentru afaceri furnizate de Orange Business Services, in contextul vulnerabilitatilor aduse de modul de lucru remote, dar si detalii despre cum pot contribui educatia, inovatia si cercetarea la cresterea capacitatii de dezvoltare a zonei de cybersecurity, precum si predictii pentru anul 2023.

 Conform raportului realizat de expertii Orange Business Services, ultimul an a continuat tendinta de crestere a amenintarilor indreptate catre securitatea cibernetica, un factor determinant fiind regimul de lucru remote sau hibrid adoptat de companii. In 2022, atacurile asupra companiilor private si institutiilor publice au fost din ce in ce mai numeroase si mai sofisticate, cele de tip DDoS inregistrand o crestere de 21% fata de anul trecut, in timp ce atacurile ransomware au fost cu aproape 18% mai multe decat in 2021. S-a observat un interes sporit al atacatorilor catre tinte din zona politica si sociala, pe fondul razboiului din Ucraina, dar si spre institutii media, de sanatate, site-uri si aplicatii guvernamentale. 

Distributia atacurilor pe verticalele de business din Romania

 In ceea ce priveste distributia amenintarilor pe verticalele de business din Romania, in 2022 a existat la nivel de industrii un volum total de amenintari substantial mai mare decat in 2021, multe dintre aceste atacuri fiind declansate de tulburarile geopolitice din regiune. Cele mai afectate sectoare au fost zona de sanatate si domeniul farmaceutic, 32%, sectorul guvernamental si cel al serviciilor publice, 23%, industria de energie, 22%, retail, 16%, si transport, 7%.

 Tipurile amenintarilor cibernetice din 2022 si distributia lor pe regiuni

 Bucurestiul a fost regiunea cea mai afectata, reprezentand aproape jumatate din tinta tuturor atacurilor, 48%, urmata de Banat si Moldova. In topul celor mai vizate orase din ultimele 12 luni capitala este pe primul loc, cu o medie de 970.000 de atacuri prevenite, Timisoara ocupa locul doi, in medie cu 260.000 de atacuri blocate lunar, iar Iasi se afla pe locul trei, cu aproape 170.000 de amenintari detectate si blocate in fiecare luna. In ceea ce priveste atacurile preferate ale hackerilor, pentru al doilea an la rand ransomware este principalul tip de atac depistat si blocat de solutia Business Internet Security, reprezentand 35% din total, urmat de DDoS, cu o pondere de 25% din total, si phishing, cu 21%.

”Raportul Business Internet Security 2022, o analiza detaliata a amenintarilor de securitate care au modelat lumea digitala in acest an, ne arata ce putere extraordinara au datele in construirea unor solutii mai puternice de business si de cybersecurity. Am vazut in ultimul an ca amenintarile la adresa securitatii cibernetice au crescut, internetul fiind locul care ne mentine conectati, dar care prezinta si riscuri. In acest context, Orange Business Services a devenit rapid unul dintre cei mai solizi si capabili parteneri si un furnizor de incredere de servicii de securitate.

Vom continua sa venim in ajutorul companiilor cu solutii croite pe nevoile clientilor, cu sprijin si expertiza din partea echipelor noastre dedicate de experti, dar si cu o gama larga de servicii robuste, mature si de inalta calitate, toate sustinute de cea mai buna infrastructura de retea din tara,” Ioan Constantin, Cyber Security Expert Orange Romania.

Raportul Business Internet Security face parte dintr-un ecosistem dezvoltat de Orange Business Services pentru companii mari si mijlocii, care are ca scop cresterea nivelului de constientizare privind securitatea cibernetica. Astfel, prin serviciul Business Internet Security (BIS), un sistem complet de securizare a conexiunilor de internet, sunt identificate si blocate lunar peste 9 milioane de amenintari in infrastructura de securitate a clientilor business Orange. Orange Business Services aduna date anonime si relevante de la companii din industrii diverse, precum servicii publice, retail, transport si energie. Datele obtinute sunt apoi procesate prin InfraAI, platforma de Big-Data Security Analytics dezvoltata in-house la Orange Business Services, pentru a corela si imbogati informatiile de business intelligence oferite clientilor.

Raportul Orange Business Internet Security 2022 poate fi descarcat de aici: https://www.orange.ro/business/securitate-cibernetica/business-internet-security

Afla mai multe informatii despre solutiile de securitate cibernetica oferite de Orange Business Services: https://www.orange.ro/business/solutii/securitate-cibernetica/

 

Imagini

Autori

foto
ORANGE BUSINESS SERVICES SRL
  BENCHMARKS  
Loading Time: Base Classes  0.0007
Controller Execution Time ( Articles / One )  0.2762
Total Execution Time  0.2769
  GET DATA  
No GET data exists
  MEMORY USAGE  
994,928 bytes
  POST DATA  
No POST data exists
  URI STRING  
articol/orange-business-services-lanseaza-raportul-business-internet-security-2022-7108
  CLASS/METHOD  
articles/one
  DATABASE:  APPS_DOBS (Articles:$db)   QUERIES: 111 (0.1985 seconds)  (Show)
  HTTP HEADERS  (Show)
  SESSION DATA  (Show)
  CONFIG VARIABLES  (Show)