loader

KPMG: Studiu global pentru industria auto in 2012

Studiul „KPMG’s Global Automotive Executive Survey 2012” arata ca industria auto continua sa se confrunte cu provocari de mediu, urbanizarea in crestere si schimbari in comportamentul clientului, care solicita abordari radicale noi pentru viitorul acestei industrii. Si aceste aspecte devin universale, cu trei sferturi (75 la suta) dintre respondentii studiului de fata considerand ca pietele emergente si mature vor converge pana in 2025.

Noi tehnologii

Vehiculele electrificate nu vor depasi 15 la suta din totalul inmatricularilor anuale globale de autoturisme noi inainte de 2025. Si pentru viitorul imediat, masinile hibride vor continua sa fie mai populare decat masinile alimentate exclusiv de baterii. De-alungul timpului, vehiculele cu celule de combustibil sunt estimate sa fie o perspectiva mai promitatoare decat bateriile-electrice pentru autovehicule, in special in tarile BRIC (Brazilia, Rusia, India, China si Africa de Sud).


 

Noile concepte demobilitate urbana
Masinile din ziua de azi trebuie sa se adapteze  mediului.  Jumatate dintre respondenti i la studiul KPMG (50 la suta) cred ca proiectarea vehiculului si utilizarea acestuia va fi influentata de planificarea urbana. Si majoritatea considera ca  sunt necesare noi solutii de mobilitate nu doar pentru pietele mature dar si pentru pietele emergente, in scopul de a atrage viitori locuitori in orase.

 


Tendinte in vanzare
Finantarea de e-componente are o influenta tot mai importanta asupra deciziilor de cumparare ale consumatorilor. Cu toate acestea, mai presus de toate, se pare ca  nu exista inca nici un substitut de inalta calitate care sa inlocuiasca serviciile personalizate. In afara de faptul ca 81 la suta dintre respondentii la studiu se asteapta  ca dealerii sa investeasca mai mult in marketing web si publicitate, in timp ce 72 la suta dintre respondenti  iau in calcul investitiile in sisteme IT, e-commerce si platforme de vanzare.

 


Regasiti varianta integrala a studiului in versiunea pdf atasata,