loader
EY raporteaza venituri globale record de 36,4 miliarde de USD in 2019

EY raporteaza venituri globale record de 36,4 miliarde de USD in 2019

20 de achizitii si opt noi aliante din 2019 au extins resursele si capacitatile globale in materie de automatizare a lantului de aprovizionare, robotica si securitate cibernetica

  • Cresterea solida a veniturilor in exercitiul financiar 2019 la nivelul tuturor liniilor de servicii, zonelor geografice si domeniilor cheie contribuie la al noualea an consecutiv de crestere semnificativa
  • Orientarea spre servicii de audit digital de inalta calitate a generat un numar considerabil de misiuni de audit la mari companii globale, precum Bosch, Deutsche Bank, Zurich Insurance si altele
  • Cresterea veniturilor din proiectele de automatizare si blockchain, ca urmare a unui plan de investitii in tehnologie in valoare de 1 miliard de USD, care se intinde pe doi ani
  • 20 de achizitii si opt noi aliante din 2019 au extins resursele si capacitatile globale in materie de automatizare a lantului de aprovizionare, robotica si securitate cibernetica
  • Crestere de 10,7% pe pietele emergente
  • Peste 100.000 de locuri de munca create incepand cu 2013

EY anunta venituri globale consolidate record, in valoare de 36,4 miliarde de dolari, pentru exercitiul financiar incheiat in iunie 2019. Per total, veniturile din exercitiul financiar 2019 au crescut cu 8% in moneda locala, fata de o crestere de 7,4% in anul fiscal 2018. In ultimii sase ani, EY a inregistrat o solida crestere anuala agregata de 8,3%, reprezentand 15 miliarde de USD. In aceeasi perioada, numarul angajatilor EY a crescut cu peste 100.000 la nivel global.

„Pe masura ce schimbarile tehnologice remodeleaza economiile, afacerile si viitorul muncii, se modifica si cererea pentru serviciile de consultanta si conformitate bazate pe tehnologie. Ne concentram pe utilizarea tehnologiei de ultima generatie, pe servicii de calitate, pe valorificarea portofoliului nostru de aliante si pe dezvoltarea angajatilor EY”, spune Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY Romania si Moldova si Chief Operating Officer pentru EY Europa Centrala si de Sud-Est si Regiunea Asiei Centrale.

Crestere la nivelul tuturor liniilor de servicii, zonelor geografice si domeniilor cheie de activitate
Toate liniile de servicii EY au inregistrat cresteri solide in anul fiscal 2019: in moneda locala, serviciile de audit au crescut cu 4,4%, serviciile de asistenta in afaceri cu 9,2%, serviciile de asistenta fiscala cu 8,6% si serviciile de asistenta in tranzactii (TAS) cu 15,5%. Veniturile au crescut, de asemenea, in toate cele patru zone geografice ale EY: in America de Nord si de Sud - cu 8,5%, in Europa, Orientul Mijlociu, India si Africa (EMEIA) - cu 7,1%, in Asia-Pacific - cu 9,1%, iar in Japonia rata de crestere s-a dublat, ajungand la 7,5%.

Pietele emergente isi mentin tendinta de avans puternic, asigurand o crestere a veniturilor de 10,7% (fata de 10%, in exercitiul financiar 2018).

EY a inregistrat cresteri de venituri de peste 10% in sectoarele: produse de larg consum, guvernamental si public, asigurari si mobilitate. Cresterea din sectorul produselor de larg consum s-a bazat pe o cerere la scara larga pentru transformare digitala si tehnologii emergente, care sa permita organizatiilor sa reactioneze rapid la exigentele tot mai mari ale clientilor.

Cererea pentru servicii guvernamentale digitale, servicii de management financiar public si contractele din domeniul apararii de pe pietele dezvoltate si emergente au stat la baza avansului inregistrat de sectorul guvernamental si public.

In domeniul asigurarilor, cresterea a fost generata de cererea ridicata pentru transformarea afacerilor, inovatie, tehnologie si de modificarile legislatiei contabilitatii la nivelul tuturor liniilor de servicii si zonelor geografice. In sectorul mobilitatii, cresterea s-a bazat pe transformarea globala a afacerilor, inovatie si un mediu tranzactional solid.  

Tehnologia transforma serviciile traditionale ale EY si creeaza noi oportunitati
Cu investitii totale programate de 1 miliard de USD in noi solutii si capacitati tehnologice in decursul unei perioade de doi ani, EY isi transforma serviciile traditionale si lanseaza noi oferte care implica tehnologie.

In exercitiul financiar 2019, EY a inregistrat o triplare a numarului de activitati in domeniul blockchain, iar aproape 80% din tehnologiile care genereaza venituri pentru EY sunt in cloud.

Achizitii in anul fiscal 2019

In exercitiul financiar 2019, EY a realizat 20 de achizitii, extinzand abilitatile si capacitatile profesionale ale organizatiei in domenii precum cel digital, strategic, operational si tehnologic. Achizitiile Pangea3 si Riverview Law au consolidat orientarea companiei spre serviciile de asistenta juridica. Opt noi acorduri de alianta cu Anaplan, Blue Prism, Kinaxis, Oliver Wight, SailPoint Technologies, Stratio Big Data, Symantec si Thomson Reuters au extins gama serviciilor oferite clientilor EY in domenii precum transformarea tehnologica fiscala, automatizarea lantului de aprovizionare, robotica si securitate cibernetica.

Prin intermediul studiourilor de design, laboratoarelor, atelierelor de lucru si mediilor pop-up, reteaua EY wavespace™ a ajuns la 35 de unitati in toata lumea. In acelasi timp, EY deruleaza numeroase proiecte prin care construieste unitati wavespace personalizate sau organizeaza ateliere de lucru pentru a ajuta companiile sa isi rezolve problemele legate de digitalizare, sa dezvolte noi servicii de mobilitate si sa deruleze programe-pilot de testare a pietei.

Atragerea si formarea talentelor

Avand in vedere impactul potential pe care tehnologia il poate avea asupra rolurilor si carierelor, EY continua sa isi ajute angajatii sa se perfectioneze si sa dobandeasca competente de top. In acest an, au fost initiate peste 50.000 de certificari validate extern si recunoscute in industrie, cunoscute drept „EY Badges” („Acreditari EY”). Un numar de 10.000 de profesionisti au obtinut astfel de acreditari, cele mai multe fiind certificarile in vizualizarea datelor si in automatizarea proceselor prin robotizare.

Per total, s-au investit aproximativ 530 milioane de USD si s-au finalizat peste 14 milioane de ore de educatie formala anual, pe langa programele de formare la locul de munca si de mentorat structurat.

In exercitiul financiar 2019, numarul angajatilor a crescut cu 8,6%, la peste 284.000 de persoane la nivel global. De asemenea, 1.163 de persoane au fost promovate in functia de partener sau au fost cooptate in firmele membre ale EY. Promovarile de parteneri continua sa reflecte prioritatile cheie, astfel ca 33% dintre partenerii promovati in anul fiscal 2019 activeaza in domeniul serviciilor de audit, 33% dintre promovari au avut loc pe pietele emergente, iar femeile au reprezentat aproape 30% dintre partenerii promovati. De asemenea, a crescut diversitatea de gen la nivelul EY Global Executive, organismul de conducere cel mai inalt al EY, femeile reprezentand acum peste 31% dintre membrii acestuia.

Autori

foto
ERNST & YOUNG SERVICE SRL