loader

Exporturile spectaculoase impulsioneaza cresterea transportului de marfuri

Marii transportatori de marfuri inca nu au coridoare in Romania, iar o solutie pe care noi o oferim este combinarea tranportului aerian de marfuri cu cel rutier.

1. Cum ati descrie evolutia pietei transportului de marfuri din Romania in acest an?

 

Piata transportului de marfuri din Romania a inregistrat o crestere in volum si inregistreaza acum in jur de 7 miliarde de euro. Aceasta crestere este sustinuta de evolutia spectaculoasa a exporturilor, inregistrata anul trecut, care a atins un nivel record in anul 2014, de aproximativ 52 miliarde de euro, dar si de cresterea din sectorul transportului aerian. Cresterea a fost insa sesizata si in alte sectoare, cum ar fi transportul maritim si pe camion.

 

Cea mai mare crestere este in sectorul transportului aerian, urmat de camioane si apoi de transportul maritim. Din totalul pietei de expediere, segmenul transportului pe camion reprezinta aproximativ doua treimi din totalul marfurilor transportate.

 

Mai mult decat atat, transportul maritim reprezinta un sector strategic in Romania. Si valoarea marfurilor care au trecut prin portul Constanta a inregistrat o crestere anul trecut.

 

Pentru versiunea completa a articolului, va rugam accesati varianta in limba engleza, aici.

Autori

foto
I.B. CARGO SRL