loader
Deloitte Legal isi extinde Centrul de Excelenta si colaboreaza cu UiPath pentru inovatie in tehnologie

Deloitte Legal isi extinde Centrul de Excelenta si colaboreaza cu UiPath pentru inovatie in tehnologie

Deloitte Legal anunta extinderea Centrului sau de Excelenta, pentru a se concentra pe solutii de tehnologie, incepand cu o colaborare cu UiPath pentru solutii de automatizare in domeniul juridic

Astazi, Deloitte Central Europe anunta extinderea Centrului de Excelenta (CoE) Deloitte Legal, situat in Bucuresti, pentru a sustine clientii si avocatii Deloitte Legal din toata lumea in demersul de a oferi solutii tehnologice juridice inovatoare.

Centrul de Excelenta Deloitte Legal sprijina reteaua globala de practici juridice Deloitte Legal in activitatile de dezvoltare a business-ului, in livrarea de servicii si in zona de solutii tehnologice. Centrul faciliteaza impartasirea de cunostinte si folosirea tehnologiei pentru a livra servicii integrate la nivel global pentru companiile multinationale.

Printre primele demersuri in extinderea Centrului de Excelenta Deloitte Legal in domeniul tehnologiei se afla colaborarea cu UiPath, lider global in automatizarea robotizata a proceselor (RPA). Prin aceasta colaborare strategica, cele doua organizatii vor crea, dezvolta si implementa solutii de ultima generatie de tip Robotic and Cognitive Automation (RCA) pentru clientii din toata lumea.

Aceasta colaborare dintre Centrul de Excelenta Deloitte Legal si UiPath isi propune sa ajute profesionistii din domeniul juridic sa foloseasca tehnologia pentru a-si eficientiza munca si pentru a se adapta la schimbarile rapide din industria juridica. Asteptarile organizatiilor sunt ca directorii juridici si echipele lor sa joace un rol mai extins, de partener al intregii organizatii si de consilier de incredere pentru management. In acelasi timp, departamentul juridic opereaza sub presiunea de a se adapta la reglementari tot mai multe si complexe, la tot mai multa atentie publica si la modele de business care se schimba in urma transformarilor digitale si a altor oportunitati, care duc la o nevoie mai intensa si la o scara din ce in ce mai larga de la gestiona riscurile juridice.

„Folosirea in mai mare masura a tehnologiilor avansate va fi cruciala in contextul in care departamentele juridice sunt supuse unor asteptari tot mai mari”, a declarat Piet Hein Meeter, Deloitte Global Managing Director, Deloitte Legal. „Prin aceasta colaborare care marcheaza o premiera, Deloitte Legal si UiPath vor oferi solutii automatizate care vor permite organizatiilor sa isi creasca eficienta, sa reduca costurile si sa ofere mai mult timp avocatilor pentru a lucra mai indeaproape cu organizatia, in calitate de partener de business de incredere”.

„Departamentele juridice si firmele de avocatura sunt in postura unica de a duce solutiile de tip RPA la urmatorul nivel al evolutiei sale, prin crearea de procese juridice inovatoare care sunt mult mai complexe decat sarcinile simple, repetitive. Programul UiPath de Automatizare in domeniul juridic este primul de acest fel in zona RPA si este o dovada a oportunitatilor surprinzatoare pe care le ofera RPA. Automatizarea proceselor juridice, de conformitate si a altor procese obligatorii va influenta modul in care gandim conformarea juridica si va schimba perceptia ca aspectele de conformare juridica intarzie oportunitatile de business, cand, de fapt, acestea vor sustine oportunitatile”, a declarat Vasile Tiple, UiPath Deputy General Counsel. „Fundamentul programului nostru de automatizare in domeniul juridic este in linie cu principiul UiPath Automation First si cu propriii nostri roboti juridici care deja executa pentru companie procese critice juridice si de conformare cu o eficienta incredibila, cu acuratete si viteza”.

Colaborarea aduce impreuna prezenta globala a retelei Deloitte Legal, experienta sa in tehnologie, in domeniul juridic si in procese, cu capabilitatile, agilitatea si avantajele de extindere rapida aduse de platforma UiPath de Robotic Process Automation. Impreuna, Deloitte Legal si UiPath vor crea mai multe solutii pentru a raspunde unor nevoi specifice ale clientilor, pentru a regandi procesele juridice si a eficientiza prin automatizarea unor sarcini repetitive, eliberand astfel creativitatea. Solutiile vor fi oferite prin intermediul Centrului de Excelenta Deloitte Legal, prin capabilitatile existente de tip RCA ale Deloitte, inclusiv prin Centrul de Excelenta in Robotica al Deloitte din Spania

Prima solutie dezvoltata de Deloitte Legal si UiPath este un robot dedicat industriei juridice care poate face cautari in surse publice, cum ar fi Registrul National de Publicitate Mobiliara, care sunt frecvent accesate in exercitiile de due diligence. Acesta permite eficientizarea procesului – de exemplu, intr-unul din cazuri, robotul a finalizat o cautare in aproximativ sapte minute, fata de trei ore si jumatate, cat i-a fost necesar unui avocat pentru a face acelasi demers.

Efectele acestei tehnologii asupra business-ului sunt foarte semnificative, in contextul in care organizatiile reduc costurile dedicate muncii de rutina, cresc calitatea, imbunatatesc managementul riscului si permit avocatilor sa isi foloseasca timpul pentru activitati care aduc mai multa valoare organizatiei.

Mai multe detalii despre Deloitte Legal si angajamentul sau fata de inovatia in tehnologie sunt disponibile aici: https://www2.deloitte.com/global/en/services/legal.html