loader
BITTNET (BNET) inregistreaza cel mai bun an din istoria companiei, pentru a treia oara consecutive de la listarea pe piata AeRo a BVB

BITTNET (BNET) inregistreaza cel mai bun an din istoria companiei, pentru a treia oara consecutive de la listarea pe piata AeRo a BVB

2017 a adus o crestere organica pentru Bittnet de 60% si un profit net de 1,7 milioane lei.

Rezultatele individuale ale Bittnet (BNET) arata o crestere de 58% in venituri, de la 13,7 milioane lei la 21,7 milioane lei, integrarea serviciilor IT aducand 12,1 milioane lei (cu 46% mai mult fata de 2016), trainingurile IT au adus 8,1 milioane lei (49% crestere) in timp ce serviciile cloud au inregistrat o crestere de aproape 400%, cu un venit total in valoare de 1,6 milioane lei in 2017. Profitul net al Bittnet a crescut astfel cu 43%, de la 1,2 milioane la 1,65 milioane lei.ISD


GECAD NET, desi aflata sub managementul Bittnet doar in ultimele trei luni ale anului, a reusit sa incheie anul 2017 pe profit, pentru prima data in ultimii 3 ani datorita reducerii costurilor. GECAD NET a incheiat anul 2017 cu o cifra de afaceri de 21,5 milioane lei si un profit net de 145.000 lei.


“Cu o cifra de afaceri consolidata in 2017 de peste 43 milioane de lei, ne mutam acum intr-o noua liga, accea a companiilor de marime medie. Cu toate acestea, ne pastram valorile tinere si ne mentinem mentalitatea de start-up si crestere, deoarece vedem un potential semnificativ pentru evolutie continua si accelerata", a declarat Mihai Logofatu, CEO Bittnet.


Propunerea managementului pentru alocarea profiturilor din 2017 este de a le reinvesti, in conformitate cu strategia aleasa la momentul listarii. Ca urmare, managementul intentioneaza sa propuna actionarilor ca societatea sa-si majoreze capitalul prin distribuirea de actiuni gratuite actionarilor, utilizand profiturile nerepartizate plus primele de emisiune din majorarea de capital realizata in ianuarie 2018.


"Am adoptat modelul de succes brevetat de Banca Transilvania, care combina capitalizarea profitului prin distribuirea de actiuni gratuite si oferind investitorilor actiuni noi la un pret preferential. Acesta este modul nostru de a le multumi actionarilor nostri pentru increderea pe care au investit-o in noi. Piata recunoaste deja valoarea acestui model, tinand cont de cresterea continua a bazei de actionari, care a depasit 400 la sfarsitul anului 2017", a declarat Cristian Logofatu, CFO Bittnet.


In timp ce achizitia GECAD NET a fost evenimentul cheie al anului 2017 – punand bazele crearii primului integrator multi-cloud din Romania – cateva alte dezvoltari au contribuit la cresterea companiei, cum ar fi: inaugurarea a doua noi birouri regionale, la Iasi si Timisoara, extinderea la peste 20 a proiectelor de tip „managed services” pe tehnologii cloud si cybersecurity, dar si mutarea intr-un sediu nou, cu o capacitate tripla de livrare de traininguri IT si cresterea continua a veniturilor provenite din exporturi: +75% fata de 2016, ajungand la 520.000 euro.


In ceea ce priveste dezvoltarea, in 2018, compania intentioneaza sa se dedice in continuare proiectelor cloud, cybersecurity, managed-services, precum si a exporturilor, acestea fiind stabilite deja ca surse solide de venituri. Compania va continua sa urmareasca integrarea activitatii GECAD NET pentru a consolida pozitia de one-stop-shop pentru servicii de integrare si training IT. Managementul nu exclude achizitii sau investitii noi, daca ele vor indeplini criteriile de a aduce valoare actionarilor prin intarirea pozitiei competitive a companiei.


De la listarea din 2015 pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti, evaluarea Bittnet a crescut de 5 ori, de la 1,5 milioane euro la 7,3 milioane euro la 31 decembrie 2017. Din punct de vedere al lichiditatii, Bittnet a reprezentat a 6-a companie locala pe piata AeRO. In cele 244 de sesiuni de tranzactionare din 2017, mai mult de 16% din actiunile BNET si-au schimbat detinatorii, volumul mediu zilnic tranzactionat fiind de 14.815 actiuni.
 

Autori

foto
BITTNET SYSTEMS SA